Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Parijs-Roubaix | Sanne Cant weer thuis na zware valpartij, onduidelijk wanneer ze rentree maakt

Mathieu Hilgersom

Geupdate 12/04/2023 om 16:20 GMT+2

Sanne Cant is ontslagen uit het ziekenhuis na haar zware val zaterdag tijdens Parijs-Roubaix. De Belgische renster van Fenix-Deceuninck had flinke wonden in haar gezicht en kreeg daarom vele hechtingen. Het is nog niet duidelijk wanneer zij kan terugkeren in het peloton.

Parijs-Roubaix | Verliest Kopecky hier de koers? Favorieten stuk voor stuk onderuit op kasseien

37 kilometer voor de finish ging het behoorlijk mis voor Cant die met de groep der favorieten op jacht was naar de kopgroep. De Belgische viel over Elisa Longo Borghini heen en kreeg daarbij naar verluidt een remschrijf van een van de fietsen tussen haar ogen. Het leverde een flinke snee op.
Cant moest direct de strijd staken waarna een ambulance haar vervoerde naar het ziekenhuis in Lille. Nog dezelfde avond verhuisde zij naar het ziekenhuis in Herentals waar zij een nacht verbleef. Een dag later mocht zij weer naar huis.
"Ze is momenteel herstellende", schrijft Fenix-Deceuninck op social media. "Later deze week ondergaat ze een nieuwe check, waarna ze meer weet over haar periode van inactiviteit. We hopen haar zo snel mogelijk terug te zien op de fiets."
picture

Parijs-Roubaix Femmes | Beleef strijd tegen de elementen op de fiets met Cromwell, Vos en Kool

Diepe vleeswond

Ploegleider Michel Cornelisse is flink geschrokken van de ernst van haar verwondingen, liet hij een dag na de val weten aan In de Leiderstrui. "Het was wel een lelijke, diepe vleeswond. Dat zag er heftig uit, dat viel niet mee."
"Ik was er echt van ontdaan. Ook omdat het met Sanne het hele seizoen al niet super goed ging. Nu zat ze perfect in de wedstrijd. Dan heb je zo'n lullige valpartij, waarbij ze heel zwaar tegen de grond ging. Dat is heel erg balen."
picture

Parijs-Roubaix | Jackson winnares van chaotische derde editie vrouwen - Markus valt op wielerbaan

Moeizaam seizoen

Cant kwam dit seizoen nog niet verder dan de achttiende plaats in Gent-Wevelgem. In Dwars door Vlaanderen, de Ronde van Vlaanderen en de Scheldeprijs finishte ze op grote achterstand. Net als Parijs-Roubaix reed de Belgische eerder al Omloop Het Nieuwsblad niet uit.

Waar kijk je?

Het gekletter over de keien is verleden tijd, vanaf nu zorgen de kuitenbijters voor wielerjolijt! Via Eurosport en discovery+ mis je geen enkele heuvel van de Brabantse Pijl, Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie