Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour du Limousin | Gregoire pakt tweede ritzege en loopt verder uit op concurrentie

Dave Kornuyt

Geupdate 17/08/2023 om 21:54 GMT+2

De derde etappe in de Tour du Limousin is een prooi geworden voor het Franse toptalent Roman Gregoire. In de leiderstrui stond er geen maat op de renner van Groupama-FDJ. De Fransman klopte iedereen in de laatste kilometer en kwam juichend over de streep.

Route du limousin | Gregoire pakt tweede ritzege en loopt verder uit op concurrentie

Het was een kopgroep die de etappe lang kleurde. De mannen van Gregoire deden er kilometers over om de ontsnapping in te rekenen. Ook oude bekende Rein Taaramae probeerde nog te vluchten, maar werd ingerekend.
In de slotkilometer bleven er slechts een paar renners over in het voorste groepje. Storer maakte tempo voor Gregoire, die in het wiel van Crosnefroy bleef zitten. Een aanval van Movistar-renner Oscar Rodriguez brak uiteindelijk de ban.
Het lukte de Spanjaard niet om te winnen. Gregoire spande in de laatste kilometer de kuiten en niemand kon hem meer volgen, met zijn tweede ritzege als gevolg.

WAAR KIJK JE?

Het wielerseizoen is volledig los. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie