Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

UAE Tour Women | Lorena Wiebes neemt met overmacht revanche na chaotische waaieretappe

Sander Grasman

Geupdate 10/02/2023 om 14:29 GMT+1

Het peloton kreeg het stevig voor de kiezen in deze tweede etappe van de UAE Tour Women, waarin Lorena Wiebes met een majestueuze sprint revanche nam. De Nederlandse kwam met enkele fietslengtes voorsprong op Charlotte Kool als eerste over de meet.

UAE Tour Women | Lorena Wiebes oppermachtig in chaotische waaieretappe

De wind, die vrij spel had over de omliggende zandvlaktes, maakte het extreem lastig voor de dames in deze tweede etappe van de UAE Tour. Waaiers maakten het voor de kijkers een bijzonder aantrekkelijk schouwspel, maar voor de rensters zal het van begin tot eind opletten geblazen zijn geweest.
Lorena Wiebes was vanuit de start alert, zat altijd in de voorste groep en was er duidelijk op gebrand aan te tonen dat de nederlaag van een dag eerder slechts een incident was.

Kool bij de pinken

Ook Charlotte Kool was bij de pinken en samen met hun teamgenoten van SD Worx en Team DSM controleerden de twee Nederlandse sprintsters de koers. Waar andere concurrentes enkele keren veel energie kwijt, reden zij de hele etappe op de voorposten.
Hoewel een deel van een peloton op een bepaald moment aankeek tegen een achterstand van meer dan vijf minuten, vond er op twintig kilometer van de finish alsnog een hergroepering plaats, maar de rensters die op dat moment even op adem dachten te komen richting sprint, kwamen bedrogen uit.
picture

UAE Tour Women | Wiebes blij met eerste gewonnen sprint in dienst van SD Worx

WIEBES OPPERMACHTIG

Sprinttreinnen trokken het peloton op de brede, open wegen op een lint en weer ontstonden er breukjes. Team DSM trok de sprint uitstekend aan voor Kool, maar Wiebes zat alert in haar wiel, schoot haar in volle finale voorbij en nam meerdere lengtes voorsprong.
Kool, wier bidon in de sprint nog bijna voor haar wielen kwam, kon niet anders dan toekijken hoe de EUropees kampioene van haar wegreed. Wel eindigde de winnares van gisteren knap als tweede, vlak voor Pfeiffer Georgi die voor haar de sprint had aangetrokken.
Wiebes pakt behalve de zege ook de leiderstrui over van Kool. In het klassement staan ze in tijd wel op gelijke hoogte, tien seconden voor Chiara Consonni, die eerder in de etappe maar net wist te ontsnappen aan een flinke valpartij.
picture

UAE Tour Women | Kool overleeft valpartijen en verslaat mentor Wiebes in openingsrit

WAAR KIJK JE?

Kijk elke etappe van de UAE Tour Woman live op Eurosport of reclamevrij op discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie