Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Wielrennen | Wout van Aert zet na zware valpartij in op rentree bij Ronde van Noorwegen

Mathieu Hilgersom

Geupdate 03/05/2024 om 15:20 GMT+2

Wout van Aert hoopt aan het einde van deze maand zijn rentree te maken in de Ronde van Noorwegen. De Belg van Visma-Lease a Bike wil de meerdaagse van 23 tot en met 26 mei gebruiken om zich, na zijn val in Dwars door Vlaanderen, in vorm te fietsen richting de Olympische Spelen en mogelijk ook de Tour de France.

Dwars door Vlaanderen | Dramatische valpartij - Van Aert, Pedersen, Stuyven en Girmay betrokken

Visma-Lease a Bike likt nog steeds de wonden van zware valpartijen in het voorjaar. Het zorgde er mede voor dat grootse resultaten uitbleven in de klassiekers. Bovendien kon er een streep door de oorspronkelijke agenda van Van Aert waardoor hij de Giro d’Italia kan vergeten.
Ook de deelname van Jonas Vingegaard (hij viel in de Ronde van het Baskenland) aan de Tour de France lijkt allerminst zeker, al leeft er nog wel hoop binnen de ploeg dat de Deen een poging kan wagen om vanaf eind juni zijn gele trui te verdedigen.
picture

Itzulia | De keiharde val van Roglic, Evenepoel en Vingegaard

Improviseren

De Nederlandse formatie moet daarom improviseren. Met de naderende rentree van Van Aert hoopt de ploeg andere gaten weer op te kunnen vullen. Zo kan de Belg, bij afwezigheid van Vingegaard, een van de kopmannen worden in de Tourselectie en strijden voor etappes en de groene trui.
Daarna volgt de Olympische Spelen waar Van Aert inzet op zowel de wegrace als de tijdrit. Dit was oorspronkelijk al een van zijn hoofddoelen voor dit seizoen. Volgens Procyclingstats staat ook de Vuelta op zijn programma, gevolgd door het WK eind september.
picture

Tirreno-Adriatico | Jonas Vingegaard weer oppermachtig - Deen soleert naar tweede etappezege

Noorwegen

Om zich in vorm te fietsen wil Van Aert de Ronde van Noorwegen gebruiken, meldt Het Laatste Nieuws. De meerdaagse is voorlopig zijn stip aan de hemel in het pittige herstel na zijn val in Dwars voor Vlaanderen waarbij hij zijn sleutelbeen, zeven ribben en zijn borstbeen brak.
Na de deelname in Noorwegen richt Van Aert zich op de nationale kampioenschappen, zowel op de weg als in de rit tegen de klok. Vorig jaar pakte hij de nationale tijdrittitel.
picture

Kuurne-Brussel-Kuurne | Wout van Aert maakt met overwinning Superweekend Visma-LAB compleet

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie