Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Sicilië | Finn Fisher-Black wint op knappe wijze openingsrit

Wesley Schreurs

Geupdate 11/04/2023 om 16:07 GMT+2

De eerste etappe in de Ronde van Sicilië is verassend gewonnen door Finn Fisher-Black. De 21-jarige renner van UAE Emirates reed in de laatste kilometer van kop af aan weg van het overbleven peloton. Het is de eerste profzege voor de Nieuw-Zeelander.

Ronde van Sicilië | Finn Fisher-Black wint op knappe wijze openingsrit

De Giro d’Italia komt steeds dichterbij en daarom is het peloton neergestreken op Sicilië voor een voorbereidingskoers. De renners trokken in de eerste etappe naar de zuidkust om aan te komen in het mythische Agrigento. Fisher-Black kwam solo aan boven op een pittige heuvel.

Verassing

Fisher-Black is een knecht van kopmannen Rafal Majka en George Bennett, maar de 21-jarige kwam verassend als over de streep na een klim van 3,7 kilometer aan gemiddeld 5,3 procent. Het is meteen de eerste profzege voor Fisher-Black, die Vincenzo Albanese en Diego Ulissi achter zich liet.
Fisher-Black reed in eerste instantie op kop van een kleine groep vol favorieten. Ploeggenoot Ulissi moest een gaatje laten vallen en Fisher-Black greep deze kans aan. De Kiwi viel niet stil en kwam solo over de streep. In het algemeen klassement heeft hij nu een voorsprong van acht seconden op nummer twee Albanese.
Fisher-Black was vorig seizoen nog lang uitgeschakeld na een gebroken dijbeen. Fisher-Black reed in de opleidingsploeg van Jumbo Visma en twee jaar geleden maakte hij de overstap naar UAE.

WAAR KIJK JE?

De Ronde van Sicilië is compleet te volgen via Eurosport en discovery+. Mis geen enkele kilometer van de ronde van het meest zuidelijke gedeelte van Italië en maak jezelf klaar voor de Giro d’Italia!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie