Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Zwitserland | Adam Yates wint eindklassement - João Almeida snelste in klimtijdrit

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 16/06/2024 om 17:06 GMT+2

João Almeida pakte zijn tweede ritzege in de Ronde van Zwitserland, na een ronde die volledig gedomineerd werd door UAE Team Emirates. Vier ritzeges op rij waren er op te merken voor de Emiraten-ploeg, met eindwinnaar Adam Yates en de Portugees die elkaar telkens afwisselden. Mattias Skjelmose wipte Egan Bernal nog van het podium in de afsluitende klimtijdrit.

Ronde van Zwitserland | Adam Yates wint eindklassement - João Almeida snelste in klimtijdrit

Net zoals de vrouwen eerder op de dag, waar Demi Vollering de sterkste bleek, was het later op de zondag ook de beurt aan de mannen om de klimtijdrit vanaf het hoofdkantoor van de UCI in Aigle richting Villars-sur-Ollon af te leggen.
De hele week draaide het om de renners van UAE Team Emirates en met name het duo bestaande uit João Almeida en Adam Yates. De Brit droeg dan wel de gele trui, de Portugees wilde in de slotrit het geel nog gauw afpakken.

Weegschaal in voordeel van Yates

Bij het eerste meetpunt had Almeida al zeven seconden genomen op Yates. De nummer drie uit de Giro van vorig jaar had dan nog 25 tellen nodig om de nummer drie van de Tour van vorig jaar te kloppen voor de eindzege.
Bij het tweede tussenpunt, al een eind op de beklimming, bleek Yates echter sneller dan zijn teamgenoot. De geletruidrager na de eerste etappe van de Tour van 2023 ging opnieuw een mooie koers op zijn palmares bijschrijven.
Almeida ging ruim onder de tijd van Mattias Skjelmose door en daarna was het wachten of Yates zijn tijd kon kloppen. Dat gebeurde niet. Almeida boekte zijn tweede ritzege, ploeggenoot Yates werd eindwinnaar.

Uitslag Ronde van Zwitserland, rit 8: Aigle - Villars-sur-Ollon (15.7 km)

1. João Almeida - 33:23
2. Adam Yates - + 0.09
3. Mattias Skjelmose - + 0.21
4. Matthew Riccitello - + 0.38
5. Tom Pidcock - + 0.51

eindklassement ronde van zwitserland 2024

1. Adam Yates - 20:18:49
2. João Almeida - + 0.22
3. Mattias Skjelmose - + 3.02
4. Egan Bernal - + 3.12
5. Matthew Riccitello - + 3.31

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en HBO Max jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie