Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Zwitserland | Bauke Mollema stapt ziek af - deelname aan Nederlands kampioenschap onzeker

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 12/06/2024 om 20:36 GMT+2

Bauke Mollema was vandaag een van de uitvallers in de vierde etappe van de Ronde van Zwitserland. De 37-jarige Nederlander van Lidl-Trek meldde op zijn Instagram Story dat hij last heeft van een zere keel en dat hij totaal geen kracht in zijn benen had. Het is niet zeker of hij volgende week van de partij zal zijn tijdens de nationale kampioenschappen wielrennen.

Ronde van Zwitserland | Kelderman wordt getorpedeerd door Del Toro en ziet leiderstrui verdampen

Voor Mollema, die met een zevende plaats in de Amstel Gold Race en een dertiende stek in Luik-Bastenaken-Luik voor zijn doen een prima voorjaarscampagne achter de rug had, was de Zwitserse rittenkoers samen met de Grand Prix des Kantons Aargau de terugkeer in koers, op weg naar een mogelijke deelname aan de Tour de France.
Voor La Grande Boucle lijken voorlopig namelijk enkel de namen van klimmers Giulio Ciccone en Tao Geoghegan Hart vast te staan, net als die van sprinter Mads Pedersen en diens vaste luitenant Alex Kirsch. In aanloop naar de Tour kan Mollema dit nieuws daarom ook missen als kiespijn.
"Het is nu tijd om te herstellen en ik hoop dat ik erbij kan zijn tijdens de nationale kampioenschappen volgende week", aldus Mollema op zijn Social Media-kanalen. Twee jaar geleden werd hij nog Nederlands kampioen op de tijdrit.

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en HBO Max jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie