Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Zwitserland | Coquard profiteert van pech De Lie in laatste meters en pakt de winst

Tobias Kappelle

Geupdate 10/06/2024 om 23:41 GMT+2

De tweede etappe van de Ronde van Zwitserland is gewonnen door Bryan Coquard. De Fransman was de snelste van een uitgedund peloton nadat het de hele dag heuvelachtig was. In de finale leek Arnaud de Lie de beste papieren te hebben in het wiel van Coquard, maar de Belg had een schakelprobleem in de laatste meters. De Lie werd nog wel derde achter Michael Matthews.

Bryan Coquard wint in Zwitserland

Foto: Getty Images

Vandaag was een dag waar de sprinters hoopten op een kans, maar makkelijk was het zeker niet. Het peloton was dan ook tevreden met de kopgroep die de ruimte kreeg, waar geen grote namen in zaten. We zagen Gerben Kuypers, Antoine Debons, Luca Jenni en Felix Stehli voorin. In eerste instantie was ook Roberto Gonzalez aanwezig, maar de Panamees reed in dienst van Debons en moest later afhaken.
Op 80 kilometer van de streep was de voorsprong van de kopgroep 4,5 minuut. Vooral Soudal Quick-Step controleerde de koers vanwege de gele trui van Yves Lampaert en ook Alpecin-Deceuninck nam verantwoordelijkheid. Op 20 kilometer van de streep was er nog een valpartij met ongeveer vijf renners, maar de schade leek niet al te groot.

Finale

Op de laatste klim ging het tempo flink omhoog, maar toch bleven er meerdere sterke sprinters aan het peloton hangen. Luca was bovendien de enige vluchter die nog voor het pak reed, maar ook de Zwitser werd teruggepakt op 10 kilometer van de streep.
Na de klim konden verschillende renners terugkeren naar het peloton, terwijl Alpecin-Deceuninck en Jayco-AlUla volle bak reden voor Laurence en Matthews. Het was lange tijd de vraag welke sprinters nog kansrijk waren, terwijl er meerdere halfslachtige aanvalspogingen afgevuurd werden.
De eerste uitval die kansrijk leek, kwam van Alberto Bettiol op 5 kilometer van de streep. Het peloton ging er op een lint achteraan. Lotto-dstny nam de achtervolging op zich omdat Arnaud de Lie voorin was teruggekeerd. Op anderhalve kilometer was het gat nog 7 seconden, maar even later werd de Italiaan toch gegrepen.
Het werd een sprint van een uitgedunde groep en ook Marijn van den Berg en Bryan Coquard waren nog aanwezig. De Lie leek in een perfecte positie te zitten, maar de Belg verschakelde zich bij de aanzet en viel helemaal stil. De ketting vloog eraf en dus was het gedaan. Bryan Coquard, die als eerste aan de sprint begon, kon profiteren en boekte zijn tweede zege in de World Tour.

Daguitslag

  • 1. Bryan Coquard
  • 2. Michael Matthews
  • 3. Arnaud de Lie
  • 4. Brandon Rivera
  • 5. Rui Costa

Algemeen klassement

  • 1. Yves Lampaert: 4:11:44
  • 2. Ethan Hayter +0.04
  • 3. Joao Almeida +0.07
  • 4. Finn Fisher-Black +0.07
  • 5. Michael Matthews +0.07

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie