Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Zwitserland | Thibau Nys pakt zesde overwinning met magistrale punch

Tobias Kappelle

Geupdate 12/06/2024 om 00:52 GMT+2

De derde etappe van de Ronde van Zwitserland is gewonnen door Thibau Nys. De jonge Belg is de laatste tijd in bloedvorm en zag vandaag een aankomst die hem op het lijf geschreven was. Op de explosieve aankomst was er niemand die de indrukwekkende punch van Nys de baas kon zijn.

Ronde van Zwitserland | Thibau Nys wint etappe 3 in Zwitserland

De kopgroep van de dag bestond uit vijf renners en net als in de eerste etappe in lijn waren dit geen grote namen. Fabian Lienhard, Johan Jacobs, Cristoph Janssen en Luca Jenni gingen in eigen land op avontuur en op de Panamees Roberto Carlos González was weer van de partij.
Op 70 kilometer van de streep was het gat met het peloton zo'n drie minuten. Onder leiding van Team Jayco-AlUla, Alpecin-Deceuninck en Lotto Dstny werd het gat de kilometers daarna steeds kleiner. Vooral Jenni bleef net als in de tweede rit lang volhouden vanwege de strijd om de bergtrui en deed sit samen met Jacobs en González.
Jacobs bleef als laatste over vooraan, maar op een kleine twintig kilometer van de streep was het ook met deze Zwitser gedaan. Het peloton begon vervolgens aan de laatste gecategoriseerde klim van de dag.

Finale

Op de klim was het INEOS Grenadiers dat met Brandon Rivera het bal opende. In de afdaling was het vervolgens ploeggenoot Tom Pidcock die in de aanval ging en het peloton ging op een lint richting de finish.
Op 3 kilometer ging Marc Hirschi er alleen vandoor en was er geen controle in het peloton. De Zwitser sloeg een gat van vijf seconden op weg naar de steile en korte slotklim. Op minder dan een kilometer van de meet werd Hirschi gegrepen en nam Decathlon AG2R la Mondiale het initiatief.
Op een kleine halve kilometer van de finish ging Wilco Kelderman bergop aan, met Thibau Nys in zijn wiel. Nys ging even later de sprint aan en Alberto Bettiol kon het wiel niet houden. Ook Stephen Williams kwam er niet meer overheen en dus was het Nys die met de winst aan de haal ging.
Bettiol werd derde. Omdat gele trui Yves Lampaert gelost was en de nummer twee in de stand Ethan Hayter op zes tellen eindigde, nam de Italiaan de leiderstrui over.

uitslag ronde van zwitserland, rit 3: steinmaur-rüschlikon (162 km)

  • 1. Thibau Nys - 3:27:31
  • 2. Stephen Williams - zt.
  • 3. Alberto Bettiol - zt.
  • 4. Roger Adrià - zt.
  • 5. Paul Lapeira - zt.

Algemeen klassement

  • 1. Alberto Bettiol - 7:39:20
  • 2. Ethan Hayter - +0.06
  • 3. Wilco Kelderman - zt.
  • 4. Stephen Williams - zt.
  • 5. João Almeida - +0.09

Waar kijk je?

Ook in 2024 zijn Eurosport en HBO Max jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie