Ronde van Zwitserland | Yves Lampaert pakt zege in proloog en wordt eerste geletruidrager

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 09/06/2024 om 17:12 GMT+2

Voor het eerst sinds twee jaar wist Yves Lampaert nog eens een koers te winnen. De laatste zege voor de Belg was de openingstijdrit in de Tour de France van 2022, nu kwam daar de proloog van de Ronde van Zwitserland bij. De renner van Soudal Quick-Step zette op het parcours in Vaduz, de hoofdstad van Liechtenstein, zo vroeg zijn tijd neer dat zijn prestaties de live-uitzending niet eens haalden.

Terwijl het Critérium du Dauphiné afgerond werd met een intrigerende slotrit richting het Plateau des Glières, startte op diezelfde dag de andere grote voorbereidingskoers op de Tour de France: de Ronde van Zwitserland.
Dat gebeurde met een proloog in de hoofdstad van de dwergstaat Liechtenstein, Vaduz. En nee, we gingen niet zoals zo vaak tijdens een Liechtensteins uitstapje in de Zwitserse rittenkoers naar de Triesenberg in Malbun, maar bleven aan de oevers van de Rijn.
Lampaert wist al heel vroeg een tijd van vijf minuten en vijf seconden te klokken en in het vervolg kwam er niemand nog aan Lampie's tijd. Zijn zestiende profzege was de derde tijdrit op rij die op Lampaerts erelijst kwam te staan.

Uitslag Ronde van Zwitserland, proloog: Vaduz-Vaduz (4,8 km)

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?