Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Zwitserland | Bahrain maakt overlijden Gino Mäder (26) bekend

Kevin van Nunen

Geupdate 16/06/2023 om 16:10 GMT+2

De grote vrees van het peloton is bewaarheid: Gino Mäder is overleden als gevolg van verwondingen die hij opliep bij zijn valpartij in de Ronde van Zwitserland. De Zwitser viel in een ravijn tijdens de afdaling naar La Punt en hoewel hij door toegesnelde hulpdiensten werd gereanimeerd, heeft dat niet mogen baten. Ploeg Bahrain-Victorious meldt vrijdag het overlijden van de 26-jarige Mäder.

Gino Mäder is slechts 26 jaar oud geworden.

Foto: Getty Images

Hoewel de valpartij van Mäder tijdens de vijfde etappe nooit in beeld is geweest, werd al snel duidelijk dat de situatie zeer ernstig was. In eerste instantie vooral vanwege geschrokken berichten van collega-wielrenners op Twitter, al dan niet omdat zij ooggetuige waren geweest.
De toegesnelde hulpdiensten waren binnen de kortste keren aanwezig om Mäder te reanimeren, waarna de renner met spoed per helikopter naar een ziekenhuis in de buurt werd vervoerd.
Bahrain-Victorious kwam donderdagavond met een officiële update waarin melding werd gemaakt van reanimatie, maar dat het verder toch vooral een kwestie was van afwachten. Dat afwachten leverde vrijdag aan het begin van de middag helaas verschrikkelijk nieuws op.
De verwondingen die Mäder opliep waren zo hevig dat de reanimatie en alle geleverde hulp niet heeft mogen baten, zo luidde de verschrikkelijke boodschap die Bahrain-Victorious met de wereld moest delen.
“Gino, bedankt voor het licht dat je bracht, voor de vreugde en de lach die je aan ons allemaal hebt getoond. We gaan je missen, als wielrenner en als mens. Vanaf vandaag rijden we voor jou, Gino.”
“We zijn ontdaan door het verlies van onze exceptionele wielrenner Gino Mäder. Zijn talent, toewijding en enthousiasme waren een grote inspiratie voor ons. Gino was behalve zeer talentvol wielrenner ook een zeer prettig persoon. Wij willen onze diepste condoleances overbrengen aan zijn familie en onze gedachten zijn bij hen in deze zware tijden”, aldus Milan Erzen, manager van Bahrain.
“Bahrain-Victorious koerst vanaf nu om Gino te eren en op welke weg we ook fietsen, we denken aan hem en houden de herinnering aan Gino in ere. We zijn vastberaden om de passie en toewijding uit te stralen die Gino etaleerde en hij blijft voor altijd onderdeel uitmaken van onze ploeg.”
Mäder reed sinds 2021 voor Bahrain-Victorious en deed meteen van zich spreken in de grote ronden. De Zwitser won de zesde etappe van de Giro d’Italia en legde daarna als beste jongeling beslag op de witte trui in de Vuelta a España. Ook werd hij vijfde in het algemeen klassement. Vorig wielerjaar noteerde Mäder ook nog een tweede plaats in de Ronde van Romandië.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie