Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Ronde van Zwitserland | Demi Vollering draait alles om in slotkilometers - Wint zware klimtijdrit

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 16/06/2024 om 12:35 GMT+2

Daags na haar ritzege in de eerste rit van de Ronde van Zwitserland voerde Demi Vollering opnieuw een indrukwekkend nummertje op in het land waar ze zelf woont. In de klimtijdrit naar Villars-sur-Ollon leek Elisa Longo Borghini te gaan winnen, maar de Italiaanse viel stil aan het slot. Vollering deed het omgekeerde en won zo de zware klokproef.

Ronde van Zwitserland | Demi Vollering draait alles om in slotkilometers - Wint zware klimtijdrit

De vrouwen verzorgden het voorgerecht op wat voor de mannen de slotdag van de Ronde van Zwitserland zou worden. Voor het hoofdkantoor van de UCI in Aigle startte de klimtijdrit, die zou eindigen in Villars-sur-Ollon.
Voor de klassementsrensters van start gingen, was het met name Kristen Faulkner die snel onderweg was. Ze klokte aan de meet een tijd van 43 minuten en 28 seconden. Echter zouden er nog genoeg echte klimsters onder de Amerikaanse tijd duiken.
Onderweg was Elisa Longo Borghini sneller dan Demi Vollering. Bij het eerste tussenpunt bedroeg het verschil tussen de twee 16 seconden, op de klim zelf werd dat in eerste instantie 23 tellen.
Toch leek de Italiaans kampioene haar klimtijdrit niet perfect ingedeeld te hebben. Hoe anders was dat bij Vollering; de Nederlandse, die woonachtig is in Zwitserland, draaide de achterstand om in een voorsprong van 18 seconden.

Uitslag Ronde van Zwitserland vrouwen, rit 2: Aigle - Villars-sur-Ollon (15.7 km)

1. Demi Vollering - 39:47
2. Elisa Longo Borghini - + 0.18
3. Kim Cadzow - + 0.25
4. Juliette Labous - + 0.46
5. Antonia Niedermaier - + 1.01

Voorlopig algemeen klassement Ronde van Zwitserland vrouwen na rit 2

1. Demi Vollering - 2:26:47
2. Elisa Longo Borghini - + 1.26
3. Gaia Realini - + 1.28
4. Kim Cadzow - + 1.39
5. Juliette Labous - + 2.14

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en HBO Max jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie