Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Simac Ladies Tour | Dit keer wint Kool de sprint - Wiebes ook in Lelystad verslagen

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 08/09/2023 om 17:01 GMT+2

Voor de tweede keer in een paar dagen tijd heeft Lorena Wiebes een nederlaag moeten slikken in de sprint. De derde etappe van de Simac Ladies Tour werd namelijk gewonnen door Charlotte Kool. De rappe vrouw van dsm-firmenich legde de rest erop tijdens de chaotische sprint in Lelystad.

Simac Ladies Tour | Dit keer wint Kool de sprint - Wiebes ook in Lelystad verslagen

Eerst was het Elisa Balsamo die erin slaagde om Wiebes te verslaan in een directe confrontatie, nu was het de beurt aan Kool om te zegevieren in de spurt. Het was alweer haar tweede overwinning van deze rittenkoers, aangezien ze eerder de beste was tijdens de proloog in Ede.
De leiding in het klassement blijft in handen van Lotte Kopecky, die toesloeg bij de tijdrit in Leuven. Met 7 kilometer was die tijdrit ook niet al te lang, maar voor de Belgische genoeg om het verschil te maken.
De Simac Ladies Tour beleeft dit weekend haar climax, met ritten rondom Valkenburg en Arnhem. Er staan wat bescheiden heuveltjes ingetekend om het verschil op te maken. Eenmaal aangekomen in Arnhem knijpt Annemiek van Vleuten voorgoed in de remmen en is het einde loopbaan.
picture

Simac Ladies Tour | Elisa Balsamo bezorgt Wiebes zeldzame nederlaag in de sprint

WAAR KIJK JE?

De Simac Ladies Tour is elke dag te volgen via discovery+. Kijk de koers zonder reclame en mis geen seconde van de laatste koers van Annemiek van Vleuten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie