Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Simac Ladies Tour | Kool wint na drie minuten proloog in Ede bij afscheidsfeestje Van Vleuten

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 05/09/2023 om 21:14 GMT+2

Het afscheidsfeestje van Annemiek van Vleuten is begonnen in de vorm van de Simac Ladies Tour. Dit wordt echt de allerlaatste koers uit haar loopbaan. Van Vleuten reed een goede proloog in Ede, maar zelfs de veelwinnares kan rensters aanwijzen die hier beter in zijn dan zij. Charlotte Kool bijvoorbeeld.

Simac Ladies Tour | Kool wint na drie minuten proloog in Ede bij afscheidsfeestje Van Vleuten

Kool noteerde in de straten van Ede de winnende tijd, in 3 minuten en 4 seconden. Langer had de rappe vrouw van dsm-firmenich niet nodig om het parcours te ronden. Met een lengte van 2,4 kilometer was dat parcours ook niet al te lang.
Juist tijdens zo’n ultrakorte proef moet alles kloppen en dat deed het bij Kool, die normaal gesproken massasprints win. Kool versloeg Riejanne Markus, Lotte Kopecky, Lorena Wiebes en Demi Vollering want er staat inderdaad een serieus deelnemersveld aan de start.
Uiteraard zijn de verschillen klein, hooguit een seconde of vijf. Van Vleuten zelf noteerde de twaalfde tijd, met een achterstand van negen tellen. De eerste echte etappe wordt verreden rondom Gennep.

WAAR KIJK JE?

De Simac Ladies Tour is elke dag te volgen via discovery+. Kijk de koers zonder reclame en mis geen seconde van de laatste koers van Annemiek van Vleuten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie