Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Simac Ladies Tour | Kopecky doet goede zaken voor het klassement met zege op Cauberg

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 09/09/2023 om 17:09 GMT+2

Lotte Kopecky heeft tijdens dit toch al onwijs succesvolle seizoen nog maar eens een extra overwinning geboekt. Dit keer was de Belgische wereldkampioene de sterkste in de vierde etappe van de Simac Ladies Tour, met finish op de Cauberg in Valkenburg. SD Worx-ploeggenote Lorena Wiebes werd na een flinke inspanning knap tweede.

Simac Ladies Tour | Kopecky doet goede zaken voor het klassement met zege op Cauberg

Kopecky en Wiebes stonden al bovenaan in het klassement en onderweg zagen de twee diverse rivalen wegvallen of niet eens opstappen. Demi Vollering bijvoorbeeld was ziek en onderweg stapte Riejanne Markus in de ploegleiderswagen van Jumbo-Visma.
Dit was niet uit luxe, maar vanwege het feit dat ze lelijk ten val was gekomen. Ook Lucinda Brand moest opgeven, als gevolg van dezelfde valpartij. Die werd veroorzaakt door Yara Kastelijn, al gebeurde het onbedoeld. Het aanpakken van een etenszakje verliep niet volgens plan, met grote gevolgen.
Het waren gevolgen waar het overgebleven peloton geen boodschap aan kon hebben. Floortje Mackaij probeerde met een late aanval uit de houdgreep van SD Worx te ontsnappen, maar dat lukte slechts tijdelijk. Ook Katarzyna Niewiadoma trok ten aanval, maar werd gepareerd door Kopecky en Wiebes. Vervolgens maakte de Belgische het af. Na de tijdrit in Leuven wint ze nu dus weer.
picture

Simac Ladies Tour | Dit keer wint Kool de sprint - Wiebes ook in Lelystad verslagen

Laatste etappe Van Vleuten

Het was best verrassend dat Wiebes kon aanklampen op de Cauberg en als tweede finishte, want ze staat toch echt te boek als sprintster. Wie weet kan Wiebes op termijn een ontwikkeling ondergaan als Kopecky en zich meer toeleggen op het eendagskoers, want wie weet blijkt ook dat haar goed te liggen.
De slotetappe van de Simac Ladies Tour wordt zondag verreden met start en finish in Arnhem. Als na 150 kilometer over de streep wordt gebold, zit de rijke carrière van Annemiek van Vleuten erop.
picture

Simac Ladies Tour | Lotte Kopecky slaat dubbelslag tijdens korte tijdrit in Leuven

Waar kijk je?

De Simac Ladies Tour is elke dag te volgen via discovery+. Kijk de koers zonder reclame en mis geen seconde van de laatste koers van Annemiek van Vleuten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie