Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Simac Ladies Tour | Toch nog sprintzege voor Wiebes - Kopecky wint het klassement

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 10/09/2023 om 17:03 GMT+2

Ze werd drie keer tweede, maar tijdens de slotrit van de Smac Ladies Tour was het eindelijk raak voor Lorena Wiebes. Er overkwam eerder iets wat haar zelden gebeurt, want Wiebes werd twee keer geklopt in de sprint. Maar tijdens de vijfde en laatste etappe sloeg ze toe op de streep in Arnhem. Lotte Kopecky pakte zoals verwacht het klassement.

Wiebes wint

Foto: Eurosport

Net als zaterdag op de Cauberg probeerden Floortje Mackaij en Katarzyna Niewiadoma ontsnappingen op poten te zetten om een sprint te voorkomen, maar die hoop bleek ijdel. Hoe dichter het peloton bij de finish kwam, des te groter werd de kans op eindwinst voor Kopecky.
Dus kon de Belgische wereldkampioene prima een lead-out verzorgen voor haar ploeggenote van SD Worx. Elisa Balsamo probeerde dat karretje nog in de poep te rijden door vroeg aan te gaan, maar ze werd gecounterd door Wiebes die met duidelijke voorsprong als eerste binnen was.
picture

Simac Ladies Tour | Publiek zwaait Annemiek van Vleuten uit - bekijk emotionele laatste meters

Afscheid Van Vleuten

Balsamo werd tweede, Kopecky derde. Op die manier verzekerde de Belgische zich van winst in het klassement. Mede door het goede klimwerk op de Cauberg werd Wiebes tweede, waarmee SD Worx haar zoveelste dubbelzege boekte van het o zo succesvolle 2023.
Achter de strijd om de dagprijs ging alle aandacht uit naar Annemiek van Vleuten, die afzwaaide als prof. Ze werd door vele fans in Arnhem uitgebreid in het zonnetje gezet tijdens haar laatste kilometers op de fiets.

WAAR KIJK JE?

De Simac Ladies Tour is elke dag te volgen via discovery+. Kijk de koers zonder reclame en mis geen seconde van de laatste koers van Annemiek van Vleuten.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie