Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tirreno-Adriatico | Alaphilippe beboet voor verkleedpartij en aanrijding Ciccone tijdens interview

Wesley Schreurs

Geupdate 10/03/2023 om 13:36 GMT+1

De vierde etappe van Tirreno-Adriatico zat bomvol momenten. Wout van Aert en Tom Pidcock kwamen door elkaar hard ten val, Julian Alaphilippe reed rond zonder helm en Giulio Ciccone werd tijdens een interview aangereden door een koerswagen.

Tirreno-Adriatico | Alaphilippe beboet voor verkleedpartij en aanrijding Ciccone tijdens interview

Geen helm en ontbloot lijf

De Franse wielrenner Julian Alaphilippe eindigde in de rit van gisteren tweede achter Primoz Roglic. Tijdens de etappe reed hij kort rond zonder helm en zijn bovenste kledinglagen. In de regels staat geschreven dat je niet zonder helm mag fietsen, maar Alaphilippe had hier lak aan.
De merkwaardige beelden tonen hoe Alaphilippe rondrijdt met een ontbloot bovenlijf en zonder helm. De Fransman kreeg na afloop een boete van 500 Zwitserse Frank en ontliep daarmee een potentiële diskwalificatie. De wedstrijdjury sprak van ‘ongepast gedrag en een beschadiging voor het imago van de wielersport’.
picture

Tirreno-Adriatico | Van Aert en Pidcock komen hard ten val in finale

Aanrijding koerswagen

Wout van Aert en Tom Pidcock kwamen in de vierde etappe samen ten val. Ze schakelden elkaar op deze manier uit voor de ritzege. Dit was echter niet de enige botsing, want in een interview werd Giulio Ciccone aangereden door een koerswagen.
De Italiaanse klimmer werd na een afloop geïnterviewd door tv-zender RAI. Het gesprek kwam abrupt ten einde toen ineens een koerswagen hem aanreed. De renner van Trek-Segafredo werd hard geraakt tegen zijn knie en reageerde met furieuze armgebaren naar de wagen.
Vanochtend liet de ploeg van Ciccone weten dat hij gaat starten in de vijfde etappe, maar dat hij noodzakelijke fysiotherapie heeft gehad. Het is de vraag hoe de Italiaanse nummer negen in het klassement vandaag voor de dag komt. De koninginnenrit staat namelijk op het programma.

Koninginnenrit

Het wordt klimmen geblazen in de vijfde rit van Tirreno-Adriatico, het parcours is geen moment vlak. De slotklim naar finishplaats Sarnano-Sassotetto gaat waarschijnlijk een flinke strijd opleveren tussen de klassementsmannen.
De slotklim is echter wel iets ingekort wegens hoge windsnelheden. De organisatie haalt de finish ruim twee kilometer naar voren en daardoor telt de klim nu 10,7 kilometer. Met stroken van veertien procent lijkt deze klim op het lijf geschreven voor renners als Primoz Roglic, Enric Mas en Adam Yates. Lennard Kämna is nog wel de leider in het klassement.

WAAR KIJK JE?

Deze hele week kijk je Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico live op Eurosport. Liever reclamevrij streamen? Demarreer dan naar discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie