Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tirreno-Adriatico | Ganna verpulvert concurrentie in openingstijdrit, Arensman zesde

Menno Waebeke

Geupdate 06/03/2023 om 16:16 GMT+1

Filippo Ganna heeft met grote overtuiging de openingstijdrit van de Tirreno-Adriatico op zijn naam geschreven. De Italiaan van INEOS Grenadiers was de allersnelste tijdens de race tegen de klok over 11,5 kilometer in Lido di Camaiore. Thymen Arensman werd ver achter de voormalig wereldkampioen knap zesde, Wilco Kelderman was de tweede Nederlander in de top-10 op plek tien.

Tirreno-Adriatico | Ganna verpulvert concurrentie in openingstijdrit, Arensman zesde

Jumbo Visma-kopman Wout van Aert ging als een van de eerste renners van start op de regenachtige middag in Toscane. De Belg gaf echter voor de tijdrit al aan niet per se voor de etappezege te gaan en dat was ook terug te zien in de tijd van de tijdritspecialist.
De eerste serieuze tijd werd dan ook neergezet door Bruno Amirail die 17 seconden sneller reed dan Van Aert. De Fransman mocht een tijdje plaatsnemen in de hotseat, maar werd daar al snel uitgegooid door Magnus Sheffield. De Amerikaan - die dit seizoen wil knallen in de voorjaarsklassiekers - zette een hele scherpe tijd neer.
picture

Tirreno-Adriatico | Van Aert treft het niet met de weersomstandigheden in Toscane

Eerste koersdag Roglic

180 dagen na zijn laatste wedstrijdkilometers in de Vuelta maakte ook Primoz Roglic zijn rentree op de weg. De Sloveen van Jumbo-Visma zette een meer dan verdienstelijke tijd neer op 18 seconden van de toenmalige leider Sheffield. De Nederlanders Thymen Arensman en Wilco Kelderman reden zelfs nog wat sneller en doen goede zaken voor het klassement.

Geen maat op Ganna

Aan het eind van de tijdrit was het de Duitser Lennard Kämna die even mocht ruiken aan de ritzege in deze Tirreno, maar wist toen ook dat topfavoriet Filippo Ganna nog moest komen. De Italiaan van INEOS Grenadiers reed een gemiddelde van boven de 55 kilometer per uur en pakte overtuigend de eerste etappe.

Waar kijk je?

De Tirreno-Adriatico kijk je vanaf maandag 6 maart tot en met zondag 12 maart live op Eurosport. Kijk je liever zonder reclame? Demarreer dan naar discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie