Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tirreno-Adriatico | Jakobsen klopt Philipsen en pakt tweede sprintzege van het seizoen

Menno Waebeke

Geupdate 07/03/2023 om 17:08 GMT+1

Fabio Jakobsen heeft de tweede etappe van de Tirreno-Adriatico op zijn naam geschreven. De Nederlandse sprinter van Soudal Quick-Step was in Follonica net wat sneller dan Jasper Philipsen en Fernando Gaviria. Het is een mooie opsteker voor Jakobsen, die een teleurstellend openingsweekend kende in de klassiekers en hard ten val kwam in Le Samyn.

Tirreno-Adriatico | Jakobsen klopt Philipsen en pakt tweede sprintzege van het seizoen

Een groep van vijf renners met vier Italianen en een Zwitser vertrok al vroeg in de eerste rit in lijn van deze Tirreno. Davide Bais (EOLO-Kometa), Mirco Maestri (EOLO-Kometa), Stefano Gandin (Team Corratec), Roland Thalmann (Tudor Pro Cycling Team) en Alessandro Iacchi (Team Corratec) kleurden de start van de tweede etappe.
Het vijftal kreeg maximaal 4,5 minuten van het peloton dat werd aangevoerd door de sprintersploegen Soudal Quick-Step (Fabio Jakobsen) en Team Jayco AlUla (Dylan Groenewegen). De voorsprong van de kopgroep liep gestaag terug en uiteindelijk bleven alleen Maestri, Iacchi en Thalmann nog over.
Op 20 kilometer van de finish was het avontuur van de vluchters voorbij en kon de voorbereiding op de onvermijdelijke massasprint in Follonica beginnen. Die sprintvoorbereiding werd op 4 kilometer van de streep nog even opgeschrikt door een valpartij, maar de meeste renners kwamen ongeschonden uit de strijd.
picture

Le Samyn | Jakobsen komt ten val en stapt af in Waalse voorjaarskoers

Gaviria gaat vroeg

Op de kaarsrechte aankomst was het Mathieu van der Poel die de sprint aantrok voor zijn ploeggenoot Jasper Philipsen. Toch was het Fernando Gaviria die heel vroeg aan ging en de andere favorieten bijna verraste. Op het allerlaatste moment was het echter toch Fabio Jakobsen die nog voorbij kwam snellen.
De Nederlander van Soudal Quick-Step won nipt voor Philipsen en Gaviria. Het is de tweede overwinning van het seizoen voor Jakobsen, die eerder al een zege pakte in de Vuelta a San Juan. Filippo Ganna blijft leider in de Italiaanse etappekoers. Morgen gaan de renners opnieuw sprinten in de derde etappe richting Foligno.
picture

Tirreno-Adriatico | Interview met Jakobsen na etappezege in Folloncia

Waar kijk je?

De Tirreno-Adriatico kijk je vanaf maandag 6 maart tot en met zondag 12 maart live op Eurosport. Kijk je liever zonder reclame? Demarreer dan naar discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie