Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tirreno-Adriatico | Primoz Roglic boekt derde zege op rij en heeft eindwinst zo goed als binnen

Mathieu Hilgersom

Geupdate 11/03/2023 om 17:01 GMT+1

Primoz Rogllic heeft zaterdag ook de zesde etappe gewonnen in de Tirreno-Adriatico. Na drie lokale ronden rondom de Muro di Costa del Borgo was de Sloveen de beste van een elitegroep en boekte zijn derde ritzege op rij. De renner van Jumbo-Visma kan zondag de eindwinst binnenhalen.

Tirreno-Adriatico | Primoz Roglic boekt derde zege op rij en heeft eindwinst zo goed als binnen

Jumbo-Visma wilde er zaterdag overduidelijk een harde koers van maken en hield flink huis. Door het hoge tempo was het peloton al snel uitgedund.
Helaas voor de ploeg moest het verder zonder Wilco Kelderman. De nummer vijf van het peloton kwam ongelukkig ten val. De Nederlander kon wel verder, maar kwam op achterstand binnen.

Aanval Martin en Vlasov

In de laatste lokale ronde gingen Aleksandr Vlasov en Guillaume Martin in de aanval. Zij kregen de Movistar-renners Alex Aranburu en Carlos Verona met zich mee. Het viertal pakte een halve minuut voorsprong, maar werd op vijf kilometer van de meet weer ingerekend.
Op de steile slotklim maakte Mikel Landa het verschil. Slechts zeven renners konden volgen. Lennard Kämna en Brandon McNulty, respectievelijk de nummers twee en vier van het klassement, zaten er niet bij. Ook Vlasov kon na zijn eerdere poging niet mee met Landa.

Sprint van vijf

Michael Woods, die niet meer gevaarlijk was voor de eindwinst, probeerde het nog met een aanval, maar kwam niet weg. Hierdoor kwam het aan op een sprint tussen Roglic, Tao Geoghegan Hart, João Almeida, Enric Mas en Landa.
Zoals hij de afgelopen dagen al had bewezen, was de Sloveen de meest explosieve van de vijf. Roglic kwam als eerste over de meet voor Hart, Almeida, Mas en Landa. Op kleine achterstand kwamen Giulio Ciccone, Hugh Carthy en Woods over de streep.

Slotetappe

Zondag staat de laatste etappe op het programma met start en finish in San Benedetto del Tronto. Na een heuvelachtige openingsfase is het tweede deel van de etappe geheel vlak. Roglic, die ook de punten- en bergtrui bezit, verdedigt een voorsprong van achttien seconden op Almeida. Hart is derde op 23 seconden.

Waar kijk je?

Deze hele week kijk je Parijs-Nice en Tirreno-Adriatico live op Eurosport. Liever reclamevrij streamen? Demarreer dan naar discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie