Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tirreno-Adriatico | Van Aert neemt geen risico's in openingstijdrit - "Tevreden over het gevoel"

Menno Waebeke

Gepubliceerd 06/03/2023 om 16:31 GMT+1

Wout van Aert begon vandaag als een van de eersten aan de openingstijdrit, maar trof het niet met de weersomstandigheden. De Belg van Jumbo-Visma eindigde uiteindelijk als 44e op een ruime minuut van winnaar Filippo Ganna. Van Aert wilde de tijdrit vooral gebruiken om conditie op te bouwen. "Ik denk dat dat goed is gelukt."

Tirreno-Adriatico | Van Aert neemt geen risico's in openingstijdrit - "Tevreden over het gevoel"

Normaal gesproken is een tijdritspecialist als Van Aert niet tevreden met een plek buiten de top 10, maar vandaag wilde Van Aert vooral heel blijven. "Ik heb geen risico's genomen. In zo'n volle bui rijden is altijd een nadeel, maar ik ben tevreden met het gevoel. Ik kwam om die tijdrit te gebruiken om het voor elkaar te hebben in de rest van de week en dat is gelukt."
"Ik had wel lichte hoop dat het nog ging opentrekken. Mijn voorspellingen zeiden dat het vroeger al droog zou worden, maar we zullen zien. Ik hoop het vooral voor mijn ploegmaten", besloot Van Aert die later zijn ploeggenoot Wilco Kelderman in de top-10 zag finishen.
picture

Tirreno-Adriatico | Van Aert treft het niet met de weersomstandigheden in Toscane

Waar kijk je?

De Tirreno-Adriatico kijk je vanaf maandag 6 maart tot en met zondag 12 maart live op Eurosport. Kijk je liever zonder reclame? Demarreer dan naar discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie