Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tirreno-Adriatico | Weinig schade bij Van Aert na val met Pidcock - "Goed geschaafd"

Menno Waebeke

Geupdate 09/03/2023 om 16:41 GMT+1

Wout van Aert is met de schrik vrij gekomen in de vierde etappe van de Tirreno-Adriatico. De Belg van Jumbo-Visma kwam hard ten val samen met Tom Pidcock in de finale naar Tortoreto. Even later zaten de twee echter alweer lachend op de fiets. "Zulke incidenten gebeuren als iedereen aan het vechten is voor zijn positie."

Tirreno-Adriatico | Van Aert en Pidcock komen hard ten val in finale

Van Aert zat in pole-position om zelf voor de etappe te gaan sprinten toen hij plots tegen de grond ging samen met INEOS Grenadiers-renner Tom Pidcock. "Ik probeerde mijn positie te verdedigen bij mijn ploeg. Tom zakte af en ik dacht dat ik hem voorbij was, maar toen voelde ik dat er iemand in mij haakte."
"Ik was aan het vechten voor mijn positie en zulke incidenten kunnen gebeuren. Ik werd tegen de grond gesleurd. Ik heb gelukkig niet veel pijn, maar ik ben goed geschaafd. Ik hoop dat het oké is verder. Het is niet mijn gewoonte om te vallen, maar je ziet zoiets snel gebeurd", vertelde hij aan de Belgische media.
picture

Tirreno-Adriatico | Roglic maakt indruk met zege in Tortoreto na valpartij Van Aert en Pidcock

Ploeggenoot Roglic wint

Dat zijn ploeggenoot Primoz Roglic uiteindelijk het karwei afmaakte, maakte voor Van Aert een hoop goed. "Dat is een hele grote pleister op de wonde. Als je aan de start staat met zo'n ploeg dan weet je dat altijd meerdere kansen hebt. Het is heel knap dat die jongens het hoofd koel hebben gehouden en dat Primoz het heeft kunnen afwerken."
Morgen trekken de renners in de vijfde etappe van Morro d'Oro naar Sarnano-Sassotetto. De vraag is echter of Van Aert vrijdag zelf een nieuwe kans krijgt op een etappezege. De slotklim is normaal gesproken meer geschikt voor de echte klimmers in de ploeg als Roglic, Wilco Kelderman en Attila Valter.

Waar kijk je?

De Tirreno-Adriatico kijk je vanaf maandag 6 maart tot en met zondag 12 maart live op Eurosport. Kijk je liever zonder reclame? Demarreer dan naar discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie