Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de France Femmes | Vollering blij met aangekondigd parcours – “Eindelijk Alpe d’Huez”

Friso Moison

Geupdate 26/10/2023 om 00:17 GMT+2

Demi Vollering is verheugd over het aangekondigde parcours van de Tour de France Femmes volgend jaar. De Nederlandse renster van SD Worx kijkt er heel erg naar uit om te starten in haar eigen land en te finsishen op de Alpe d’Huez. Toch legt de route ook druk op haar schouders.

Tour de France Femmes 2024 | Route en Parcours - Start in Rotterdam, primeur op Alpe d'Huez

‘Ik was heel benieuwd naar de route”, zegt Vollering na de bekendmaking. "Ik dacht misschien komen we wel bijna door mijn achtertuin of langs het huis van mijn oma. Nu ik de route heb gezien ben ik erg enthousiast. Ik herken al mijn trainingsroutes en we gaan ook nog naar Limburg en Luik, wat speciale plekken voor mij zijn.”
In Limburg won Vollering dit jaar voor de eerste keer de Amstel Gold Race en in Luik schreef de renster dit seizoen voor de tweede keer Luik-Bastenaken-Luik op haar naam. Bekend terrein dus voor Nederlandse. Nadat het peloton tijdens de Tour de France Femmes van 2024 de Ardennen heeft verlaten, fietsen ze richting de Alpen om uiteindelijk te finishen op de Alpe d’Huez.
Voor Vollering is het heel speciaal dat de Tour wordt afgesloten op de ‘Nederlandse’ berg. "Dat was de eerste klim waar ik als klein meisje van hoorde", zegt ze. “De Alpe d’Huez is de berg in Nederland. Ik heb altijd die berg willen beklimmen. Ik heb dat nog niet eerder gedaan in een wedstrijd dus ik ben heel blij dat we eindelijk daarnaartoe gaan.”
picture

Tour de France Femmes | Winnares Vollering over mentale aspect in Tour - “Meer dan hard werken"

Hectisch

Het belooft sowieso een zware ronde te worden. Ook de eerste paar ritten in Nederland kunnen nog best eens pittig worden, verwacht ook Vollering. “Ik denk dat de eerste twee dagen vrij hectisch zijn. Het is vlak en de wegen in de steden zijn niet zo fijn om over te racen. Maar het voordeel is dat ik de routes goed ken, dus dat gaat me natuurlijk helpen. Hopelijk kan de wind de koers ook nog wat spannender maken.”
Vollering gaat komende zomer in ieder geval op jacht naar haar tweede Tourzege op rij. Maar of het aankondigde parcours zwaarder is dan vorig jaar wil de 26-jarige renster niet zeggen. “Ik weet niet of het zwaarder is, het is anders. Uiteindelijk is het altijd zwaar en moet je sowieso veel kilometers verteren. Maar voor nu ben ik vooral blij en wil ik geen vergelijkingen maken.”
Het is duidelijk dat de aangekondigde route goed bij Vollering past, maar dit brengt ook verwachten met zich mee. Ziet ze zelf ook. “Het legt veel druk op mijn schouders, maar het belangrijkste is dat ik ook kan genieten. Dit maak je maar een keer in je leven mee.”
picture

Tour de France Femmes | Vollering blij met aangekondigd parcours – “Eindelijk Alpe d’Huez”

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 is de Tour de France weer live te zien op Eurosport. Kijk je liever zonder reclame? Stream dan via discovery+ en mis geen seconde van de koers!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie