Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de France Femmes | Tijdritwinnares Reusser – “We hebben alles gewonnen, dat is ongelooflijk!"

Dave Kornuyt

Gepubliceerd 30/07/2023 om 19:28 GMT+2

Marlen Reusser won met overmacht de afsluitende tijdrit in de Tour de France Femmes. De Zwitserse gaf na afloop voor de camera van Eurosport een interview en gaf aan heel trots te zijn op haar overwinning en ploeggenoten van SD-Worx. Als ploegen wonnen ze niet alleen de laatste etappe, maar natuurlijk ook de gele trui met Vollering en de groene trui met Kopecky.

Tour de France Femmes | Tijdritwinnares Reusser – “We hebben alles gewonnen, dat is ongelooflijk!"

Reusser, die ook Europees kampioen tijdrijden is, kon haar geluk niet op nadat ze de tijdrit en tevens laatste etappe van de Tour de France Femmes had gewonnen. “Ik kan het niet geloven”, begon de renster van SD-Worx.
“We hebben alles gewonnen”, vervolgde Reusser. “We hebben de tijdrit, de Tour en het puntenklassement gewonnen. Dat is echt ongelooflijk voor het team.” Ook op haar eigen prestatie was de Zwitserse trots. “Het is niet makkelijk om een tijdrit te winnen als je de favoriet bent.”

BUSJE EN MOTARD

Tijdens haar razendsnelle tijdrit werd Reusser nog in de weg gezeten door een motard en een busje van Team UAE Emirates, maar zelfs dat hield de Zwitserse niet tegen. Reusser won met afstand. “Ik heb hier de hele week na toegeleefd”, aldus een opgeluchte Reusser. “Maar ik ben ook heel vermoeid geweest door alle inspanningen. Ik ben hier dan ook heel tevreden mee.”
“Ik had echt een doel gemaakt van deze tijdrit, maar moest ook andere dingen goed doen deze week. “

WAAR KIJK JE?

De Tour de France Femmes is van start! Acht dagen nemen de beste vrouwen het tegen elkaar op in hun Ronde van Frankrijk. Mis niks van het duel tussen Demi Vollering en Annemiek van Vleuten via Eurosport en discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie