Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de France | Alberto Contador - "Strijd om de Tour de France draait om Pogacar en Vingegaard"

Bauke van Elk

Gepubliceerd 27/06/2024 om 18:06 GMT+2

Alberto Contador, voormalig Tour de France-winnaar, deelt zijn inzichten over de aankomende strijd om de gele trui. Hij ziet een spannende strijd tussen Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard, met respect voor de capaciteiten van Primoz Roglic en Remco Evenepoel. De Spanjaard laat in gesprek met Eurosport zijn licht schijnen over de kansen van de topfavorieten.

Tour de France | Bekijk hier in samenvatting hoe Vingegaard zijn concurrent Pogacar vermorzelt

Hoewel beide renners met gebreken kampen, ziet Contador ze alsnog als favoriet. "Ik zie een gevecht tussen twee sterke favorieten – Pogacar en Vingegaard, gebaseerd op hun prestaties in de Tour de afgelopen vier jaar," zegt Contador.
"Dan zijn er Roglic en Evenepoel. Kunnen zij de Tour winnen? Ja. Maar ik zou ze op een iets lager niveau plaatsen. De grote strijd zal zijn tussen Pogacar en Vingegaard, met het grootste respect voor Roglic en Remco. Vanwege wat ze de afgelopen vier jaar hebben laten zien, verdienen Pogacar en Vingegaard dat respect."
picture

Tour de France | Terugblik - Hoe Jonas Vingegaard de Tour won, hoe Tadej Pogacar de Tour verloor

Het podium in Frankrijk

Op de vraag wie zijn podium zou zijn voor de Tour, antwoordt Contador: "Wat een vraag. Dat is ingewikkeld. Ik zou Vingegaard en Tadej op het podium zetten. In welke volgorde? Dat is gecompliceerd."
"Waarom? Omdat we niet weten in welke vorm Vingegaard zal zijn. Als hij aan de start van de Tour staat, denk ik dat het is omdat hij denkt dat hij een kans heeft om te winnen. Dus ik zou hen als gelijken beschouwen voor de toppositie op het podium."
picture

Tour de France | "Tadej is de beste renner ter wereld" - Vingegaard over zijn grote rivaal Pogacar

Teams van Pogacar en Vingegaard

Contador beschrijft hoe de teams de doorslag gaan geven in het winnen van de Tour. "Tadej heeft een ongelooflijk team, maar dat geldt ook voor Vingegaard, zelfs met het verlies van Sepp Kuss."
Als derde op het podium ziet hij een plek voor Roglic. "Hij heeft de Vuelta drie keer gewonnen, weet wat het is om tweede te eindigen in de Tour de France en is zeer consistent in grote rondes."

Zorgen om Pogacar?

Contador maakt zich geen zorgen over Pogacar, ondanks zijn aanvallende stijl in de Giro d'Italia. "Helemaal niet. Tadej heeft meer dan genoeg kracht in zijn benen om deze tour met garanties aan te pakken, ondanks dat hij de Giro heeft gereden."
"Hoewel het leek alsof hij voluit ging, denk ik dat hij zich zelfs af en toe spaarde. Hij had een team dat hem goed beschermde, en dat zal hij ook in de Tour hebben. Ik denk niet dat het een probleem voor hem zal zijn."

UAE en Vingegaard

Contador voorziet dat UAE Team Emirates vanaf dag één druk zal uitoefenen op Vingegaard. "Aangezien ze al zo vroeg in de Tour een zware klim als de Galibier opgaan, zou UAE kunnen proberen om Vingegaard vanaf het begin maximaal onder druk te zetten om te zien of hij bezwijkt. Dat zou een van de tactieken van UAE kunnen zijn."
"Niet alleen denk ik dat hij zal overleven, ik denk dat hij beter zal worden naarmate de Tour vordert," zegt Contador ten slotte over Vingegaard.

Waar kijk je?

De Tour de France is los! Vanaf de eerste meters in Firenze tot de allerlaatste in Nice volg je natuurlijk alles bij ons. Kijk via Eurosport en HBO Max of Tadej Pogacar of Jonas Vingegaard een derde Tour kan winnen. Met Remco Evenepoel, Jasper Philipsen, Wout van Aert en Mathieu van der Poel zijn ook de Belgen en Nederlanders aan zet. Vive le Tour!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie