Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Kop over Kop | Pogacar torenhoog favoriet voor eindzege Tour – “Hij kent een vlekkeloos jaar”

Yorrith Haan

Geupdate 27/06/2024 om 17:07 GMT+2

In de Eurosport-podcast Kop over Kop bespreken Sander Valentijn, Bobbie Traksel, Jeroen Vanbelleghem en Jan Hermsen de Tour de France. Volgens de mannen is Tadej Pogacar de gedoodverfde favoriet. Is de Sloveen te verslaan door de toch wel gehavende concurrentie?

Giro d'Italia | Pogacar kijkt op dag winst al vooruit - "Met deze benen zit het goed voor de Tour"

Met Pogacar, Primoz Roglic, Remco Evenepoel en Jonas Vingegaard is het in de aankomende editie van de Tour de France een deelnemersveld om je vingers bij af te likken. Pogacar is volgens de mannen dit jaar ongenaakbaar.
“Hij heeft zelfs nog stappen gezet. Zowel op mentaal gebied, als op het gebied van materiaal. Ik heb nog geen zwakke plek kunnen ontdekken. Alles verloopt vlekkeloos”, zegt Hermsen.

Primoz Roglic

Roglic won recent het Critérium du Dauphiné. Toch heeft dat Traksel niet overtuigd. “Ik vond Roglic daar allesbehalve indrukwekkend. Hij is van de uitdagers degene met de minst hobbelige voorbereiding. Maar ik denk dat het Team Visma | Lease a Bike heeft doen beslissen een Vingegaard die slechts negentig procent is, toch naar de Tour te sturen. Ze hebben het vertrouwen dat hij altijd wel podium kan rijden. Roglic liet absoluut nog geen onuitwisbare indruk achter wat mij betreft.”
picture

Dauphiné | Matteo Jorgenson grijpt net naast eindwinst in slotrit - Primoz Roglic kraakt, maar wint

Remco Evenepoel

Evenepoel hanteert normaliter een aanvallende koerswijze. Vanbelleghem adviseert hem dat nu niet te doen. “Zo ga je Pogacar niet kloppen. Ik zou hem willen adviseren nu in eerste instantie te volgen. Niet te veel onnodige energie verspillen. In een tijdrit kan Remco dan wellicht een slagje slaan. Nog nooit reed hij de Tour. Ik vind niet dat hij de grootste uitdager van Pogacar is.”
picture

Dauphiné | Remco Evenepoel degradeert Tour-tegenstand in tijdrit - verslaat toptalent Joshua Tarling

Jonas Vingegaard

Traksel denkt verder dat Vingegaard geen honderd procent is. “Het is bijna onmogelijk. Wel denk ik dat een Vingegaard op negentig procent, goed genoeg is om te wedijveren voor het podium. Maar ook Pogacar is misschien geen honderd procent. Het kan niet anders dan dat ook hij vermoeid is na het rijden van de Giro d’Italia."
"Misschien zijn ze beiden vijfennegentig procent. Zelfs dan zijn beide mannen beter dan Evenepoel en Roglic. Het wordt hoe dan ook een mooie Tour de France. Met zoveel vraagtekens zijn er ook een hele hoop verhalen.”
picture

Tour de France | Beelden van Vingegaard voor het eerst weer op fiets - "Doe alles om fit te zijn"

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en HBO Max jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie