Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de France | Horrorstart voor Jan Hirt, kapotte tanden na valpartij bij intekenen

Pim Verhoeven

Geupdate 29/06/2024 om 14:23 GMT+2

Jan Hirt heeft misschien wel de slechtste start van alle mannen deze Tour de France. De Tsjech van Soudal Quick-Step kwam nog voor de start ten val bij het intekenen. Daarbij liep hij twee kapotte tanden op. Ploegbaas Patrick Lefevre deelt op Twitter/X een foto van de gevolgen van de valpartij.

Tour de France | Van Firenze tot Rimini - een eerbetoon aan Marco Pantani met 7 klimmen!

Maandenlange voorbereiding kan in een moment in rook opgaan. Dat gevoel moet Jan Hirt van heel dichtbij ervaren hebben, nog voor de start van de 111de editie van de Tour de France.
Bij het intekenen voor de eerste etappe kwam hij ten val door de rugtas van een toeschouwer met twee flink gebroken voortanden als gevolg.

100 regels

"100 regels voor alle ploegen, maar één iemand met een rugtas brengt Jan Hirt ten val tussen de bus en het intekenen. Drie gebroken tanden", zo brengt ploegbaas Patrick Lefevre het nieuws naar buiten van zijn renner.

Achterin het peloton

In het eerste uur van de koers is Hirt voornamelijk achterin het peloton te vinden. Ook moest hij het peloton al even laten gaan toen het tempo flink de lucht in ging.

WAAR KIJK JE?

De Tour de France is los! Vanaf de eerste meters in Firenze tot de allerlaatste in Nice volg je natuurlijk alles bij ons. Kijk via Eurosport en HBO Max of Tadej Pogacar of Jonas Vingegaard een derde Tour kan winnen. Met Remco Evenepoel, Jasper Philipsen, Wout van Aert en Mathieu van der Poel zijn ook de Belgen en Nederlanders aan zet. Vive le Tour! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie