Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de France | "Ik geloof het nog niet" - Frank van den Broek man van de dag bij droomdebuut

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 29/06/2024 om 18:25 GMT+2

Hij zat tijdens zijn eerste Tour-etappe in de lange vlucht, zag teamgenoot Romain Bardet de oversteek maken, hielp hem in de kopgroep te komen, reed samen met de Fransman alle andere aanvallers uit het wiel en begeleidde zijn ploeggenoot van Team DSM-Firmenich PostNL naar de zege in Rimini. Zijn naam is er een als een klok: Frank van den Broek. En hij was waanzinnig blij.

Tour de France | "Ik geloof het nog niet" - Frank van den Broek man van de dag bij droomdebuut

Eurosport-reporter Anders Mielke ving de 23-jarige Nederlander op na de finish aan de Adriatische Zee. "Dit is geweldig, ik heb er geen woorden voor."
"We hadden het plan om er in de eerste week te staan", was de uitleg van de Nederlandse VDB. "Ik zat in de vlucht, die was sterk vanaf het begin. Romain maakte de oversteek en ik kon hem helpen."
picture

Tour de France | DSM klopt alle toppers in opener – Romain Bardet wint, Frank van den Broek op twee

Samenwerking met Bardet

Op de laatste beklimming naar San Marino bepaalde Bardet vervolgens het tempo. "Dat was fijn, want ik zat op mijn limiet. Daarna kon ik weer goede kopbeurten doen op het vlakke gedeelte naar de finish."
"Er stond alleen kopwind en dat maakte het heel erg zwaar. De motor met tv-camera zat naast ons, daardoor werd het nog zwaarder", aldus Van den Broek. "Op de finishstrook kon ik het peloton zien en toen was het gewoon: kop naar beneden en de laatste energie uit mijn benen duwen."
De winnaar van de Ronde van Turkije eerder dit jaar kon nog niet geloven wat er allemaal was gebeurd. "Misschien besef ik me dat over een paar uur, maar nu is het allemaal nog ongelooflijk."

WAAR KIJK JE?

De Tour de France is los! Vanaf de eerste meters in Firenze tot de allerlaatste in Nice volg je natuurlijk alles bij ons. Kijk via Eurosport en HBO Max of Tadej Pogacar of Jonas Vingegaard een derde Tour kan winnen en blijf op de hoogte van het laatste nieuws via WhatsApp. Met Remco Evenepoel, Jasper Philipsen, Wout van Aert en Mathieu van der Poel zijn ook de Belgen en Nederlanders aan zet. Vive le Tour!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie