Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de France | Jonas Vingegaard noemt terugkeer in het peloton 'emotioneel'

Pim Verhoeven

Geupdate 29/06/2024 om 14:12 GMT+2

Jonas Vingegaard staat bijna drie maanden na zijn valpartij in Baskenland weer voor het eerst op de startlijst van een koers. En wat voor één: de Tour de France. Eurosport sprak met de winnaar van de twee afgelopen edities van de Ronde van Frankrijk, vlak voor de start van de eerste etappe van de 111de editie, waarin hij zijn terugkeer in het peloton 'emotioneel' noemt.

Tour de France | Jonas Vingegaard noemt terugkeer in het peloton 'emotioneel'

"Het is heel mooi om hier te zijn. Om eindelijk weer een nummer op te spelden. Dat is best emotioneel voor mij", zo begint Vingegaard het interview vlak voor de start van de Tour de France. Hij kapt zijn antwoord af om wat emoties te verwerken en je ziet zijn ogen wat waterig worden.
Rustig wennen aan de koers zal er niet inzitten voor Vingegaard. De eerste etappe is lang, zwaar en het is mogelijk tijd te verliezen in het klassement: "Het wordt een lastige eerste etappe. Het is een zwaar parcours, het is heet. Het wordt een lastige eerste etappe. We zullen als ploeg ons best moeten doen om hier doorheen te komen."
picture

Itzulia | De keiharde val van Roglic, Evenepoel en Vingegaard

Pogacar grootste concurrent

Op papier is Tadej Pogacar de grootste concurrent van de Deen. Met de Giro-overwinning op zak en een coronabesmetting vlak voor de Tour is het ook voor de Sloveen een vraagteken hoe goed hij hier aan de start verschijnt.
picture

Tour de France | Tadej Pogacar snel hersteld van coronabesmetting - "Ik ben er klaar voor"

WAAR KIJK JE?

De Tour de France is los! Vanaf de eerste meters in Firenze tot de allerlaatste in Nice volg je natuurlijk alles bij ons. Kijk via Eurosport en HBO Max of Tadej Pogacar of Jonas Vingegaard een derde Tour kan winnen. Met Remco Evenepoel, Jasper Philipsen, Wout van Aert en Mathieu van der Poel zijn ook de Belgen en Nederlanders aan zet. Vive le Tour! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie