Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de France | Mark Cavendish geeft over op de fiets - in grote problemen tijdens etappe 1

Kevin Van Nunen

Geupdate 29/06/2024 om 14:41 GMT+2

De recordjacht van Mark Cavendish in de Tour de France 2024 is wellicht al over voordat die serieus is begonnen. Kort na het Grand Départ vanuit Firenze bleek dat ‘Cav’ ziek op de fiets zit. Cavendish moest al vroeg lossen uit het peloton en het lukte zijn ploeggenoten niet om hem terug te brengen. Wat het pas echt zorgelijk maakte: Cavendish kwam diverse keren in beeld terwijl hij overgaf.

Tour de France | Mark Cavendish geeft over op de fiets - in grote problemen tijdens etappe 1

Cavendish staat sinds de zomer van 2021 op maar liefst 34 ritzeges in de Tour de France, wat betekent dat hij het alltime-record deelt met Eddy Merckx. Het grote doel is sindsdien om voor de 35ste keer dagsucces te vieren, maar dat blijkt zo gemakkelijk nog niet.
De jaren beginnen serieus te tellen voor de 39-jarige Cavendish en nadat hij vorig jaar al zijn sleutelbeen brak, lijkt de sprinter dit keer ziek te zijn gestart. De kopman van Astana Qazaqstan Team moest tijdens de loodzware eerste etappe al vroeg lossen.
picture

Ronde van Hongarije | Cavendish slaat toe in tweede etappe - Groenewegen op het podium

Sportdrank blijft niet binnen

De Brit rijdt sindsdien op enkele minuten van het peloton, wat het meeste klimwerk nog voor de boeg heeft. Cavendish wordt omringd door ploeggenoten, maar verliest behoorlijk wat terrein. Op dit moment rijdt hij op zo’n drie minuten, maar er zijn zorgelijke ontwikkelingen.
Cavendish kwam zeker twee keer in beeld terwijl hij moest overgeven. Zelfs water binnenhouden, lijkt een hele uitdaging. Dit maakt het vrijwel onmogelijk om deze rit tot een goed einde te brengen. Bij publicatie van dit artikel is er nog 130 kilometer te gaan, inclusief zes colletjes waarvan twee van de tweede categorie.
picture

Tour de France | “Het wordt een heel, heel, heel zware Tour” - Cavendish reageert op route 2024

WAAR KIJK JE?

De Tour de France is los! Vanaf de eerste meters in Firenze tot de allerlaatste in Nice volg je natuurlijk alles bij ons. Kijk via Eurosport en HBO Max of Tadej Pogacar of Jonas Vingegaard een derde Tour kan winnen en blijf op de hoogte van het laatste nieuws via WhatsApp. Met Remco Evenepoel, Jasper Philipsen, Wout van Aert en Mathieu van der Poel zijn ook de Belgen en Nederlanders aan zet. Vive le Tour!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie