Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de France | Mark Cavendish neemt geen genoegen met record - "Wil 40 Touretappes winnen"

Menno Waebeke

Geupdate 26/06/2024 om 19:31 GMT+2

Mark Cavendish kan na deze maand de renner zijn met de meeste etappezeges ooit in de Tour de France. De Brit is momenteel samen met de Belgische legende Eddy Merckx recordhouder met 34 etappezeges, maar heeft vertrouwen dat daar nog ritten bij gaan komen. "Het geeft me de motivatie om elke dag weer op de fiets te springen."

Ronde van Hongarije | Cavendish slaat toe in tweede etappe - Groenewegen op het podium

Zestien jaar geleden pakte Cavendish zijn eerste Tourzege door Óscar Freire te verslaan in Châteauroux. Vorig jaar van Astana Qazaqstan wilde vorig jaar zijn indrukwekkende loopbaan afsluiten met die 35ste zege. Cavendish kwam echter te val in de achtste etappe en brak zijn sleutelbeen.
Dat deed de spurtbom ertoe besluiten nog een extra seizoen door te gaan. "Zo kan je je carrièe niet stoppen. Het verhaal rond die 35ste is mooi. Voor de sponsors, fans en media, maar ook voor mezelf.
"Als atleet is dat ook heel leuk. Het is iets dat me elke dag weer motivatie geeft om op de fiets te springen." Toch is het voor 'Cav' niet over als hij die 35ste haalt. "Dan wil ik 36, 37 en zelfs 40 ritten winnen."

Vertrouwen in ploeg

Cavendish vanaf zaterdag tijdens de Tour de steun van een sterke sprinttrein. Onder anderen Cees Bol, Davide Ballerini en vaste lead-out Michael Mørkøv moeten hem perfect afzetten voor de laatste 250 meter.
"Ik heb al veel met ze gereden. Ik weet wat ze doen, hoe ik ze moet volgen. Zij weten hoe ik werk en hoe ze mij moeten begeleiden. Het duurt heel lang om zo'n sprinttrein te smeden. Het is een voordeel dat ons dat als is gelukt", is Cavendish vol vertrouwen.
picture

Singapore Criterium | Philipsen verslaat Cavendish in de sprint - Tadej Pogacar ingerekend

Waar kijk je

Ook in 2024 zijn Eurosport en HBO Max jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie