Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour de France | Tadej Pogacar grapt over zijn aanloop naar de Tour: "De Giro was een training"

Pim Verhoeven

Gepubliceerd 29/06/2024 om 15:07 GMT+2

Tadej Pogacar is ontspannen vlak voor de start van de eerste etappe van de Tour de France 2024. De Sloveen grapt tijdens het interview met Eurosport over zijn aanloop naar de 111de editie van de Tour en over de zenuwen van zijn ploeggenoot Tim Wellens. Dit is wat de topfavoriet voor het eindklassement te vertellen had.

Tour de France | Tadej Pogacar grapt over zijn aanloop naar de Tour: "De Giro was een training"

Zoals we van hem gewend zijn was Tadej Pogacar ook weer vrolijk vlak voor de start van de grootste koers van het jaar. Als antwoord op de vraag hoe zijn training in aanloop naar de Tour de France verliep grapte de Sloveen: "De Giro was mijn training".
Vervolgens gaf Pogacar meer uitleg over zijn trainingen richting de Tour: "Na de Giro had ik eerst rust nodig. Vervolgens ben ik op hoogtestage gegaan en heb ik de 3 laatste etappes van deze tour steeds als training gereden. Het was een goede voorbereiding".

Zenuwen in de bus

De lijst van kanshebbers voor de dagzege is zo lang dat er één ding duidelijk is: niemand weet hoe de eerste etappe gaat verlopen. Waar Pogacar dat makkelijk van zich af kan schuiven, blijkt dat voor zijn ploegmaten niet allemaal het geval te zijn. Zo noemt hij Tim Wellens als voorbeeld: "Tim was gisteren en vandaag zenuwachtig. Hij kan zich niet inbeelden hoe deze eerste etappe gaat verlopen. Met hem weten vele anderen niet wat er gaat gebeuren vandaag. Het beste wat we kunnen doen is afwachten."

Over Vingegaard

Op de vraag of Pogacar zijn grootste rivaal Vingegaard al snel onder druk gaat zeggen was het antwoord vergelijkbaar van de UAE-renner: "We gaan het zien. Als ik mij goed voel misschien wel. Vandaag is misschien niet ideaal, maar morgen of dinsdag zijn super lastig voor het algemeen klassement. Maar ik rijd mijn eigen koers en bepaal wat ik doe op hoe goed ik ben en hoe ik mij voel".
picture

Tour de France | Jonas Vingegaard noemt terugkeer in het peloton 'emotioneel'

WAAR KIJK JE?

De Tour de France is los! Vanaf de eerste meters in Firenze tot de allerlaatste in Nice volg je natuurlijk alles bij ons. Kijk via Eurosport en HBO Max of Tadej Pogacar of Jonas Vingegaard een derde Tour kan winnen en blijf op de hoogte van het laatste nieuws via WhatsApp. Met Remco Evenepoel, Jasper Philipsen, Wout van Aert en Mathieu van der Poel zijn ook de Belgen en Nederlanders aan zet. Vive le Tour!

Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie