Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Tour of Leuven | Arnaud de Lie sprint naar de winst - net niet voor Bouts en TDT-Unibet

Eurosport
DoorEurosport

Gepubliceerd 15/08/2023 om 17:40 GMT+2

Het scheelde weinig of Tour de Tietema-Unibet had met de Tour of Leuven een mooie overwinning behaald. Het mocht echter niet zo zijn. Jordy Bouts ontsnapte in de laatste ronde, maar werd ook weer ingelopen. Vervolgens was het woord aan Arnaud de Lie, die het waarmaakte en Stan van Tricht klopte op de streep.

Tour of Leuven | Arnaud de Lie sprint naar de winst - net niet voor Bouts en TDT-Unibet

Als het om dit soort koersen gaat, doe je er verstandig aan om De Lie te spelen. De spurter van Lotto Dstny is altijd op de afspraak, maar zijn plannen werden bijna doorkruist door Bouts van TDT-Unibet. Bouts plaatste eerst al de aanval waaruit de kopgroep voortkwam, maar vond dat nog niet genoeg.
De Belg besloot in hartje Leuven een aanval te plaatsen, maar had de pech dat Victor Campenaerts counterde en het gat dicht reed, in de wetenschap dat De Lie dan kon sprinten. Een groot gat slaan zat er voor Bouts ook nooit echt in.
Na 192 kilometer koers bij het opdraaien van de finishstraat lag Bouts nog altijd op kop, maar hij kon de hete adem van de achtervolgers al voelen. Het werd een sprint. En sprints als deze worden gewonnen door De Lie. Hij achterhaalde Van Tricht vlak voor de sprint en mocht juichen.
picture

ZLM Tour | Bekijk in samenvatting hoe Yentl Vandevelde TDT-Unibet een grote zege schenkt

WAAR KIJK JE?

Het wielerseizoen is volledig los. Met Eurosport en discovery+ blijf je altijd op de hoogte van het laatste nieuws en kijk je live de koersen die jij niet mag missen!
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie