Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

Vierdaagse van Duinkerke | Fretin dendert net op tijd over arme vluchter - boekt eerste profzege

Kevin Van Nunen

Gepubliceerd 14/05/2024 om 21:37 GMT+2

Milan Fretin is winnaar geworden van de eerste van zes etappes in de Vierdaagse van Duinkerke. De Belg van Cofidis was de snelste in de massasprint en boekte op die manier zijn eerste profzege. Arme vluchter Paul Hennequin redde het net niet in Le Touquet en werd op de sprint voorbijgestreefd door Fretin.

Vierdaagse van Duinkerke | Fretin dendert net op tijd over arme vluchter - boekt eerste profzege

Fretin was de enige die er nog over kwam bij Hennequin, die net te veel pap in de benen had om een overwinning te kunnen vieren. Dat was een hard gelag voor de Fransman, die zich na een toch wel heuvelachtige rit tijdens de ultieme finale helemaal uit elkaar trok.
De lange finishstraat werkte in zijn nadeel, want de sprintende meute had goed zicht en ontwikkelde een hogere en hogere snelheid, waardoor de prooi alsnog werd gepakt. Voor Hennequin resteerde plaats twee, terwijl Fretin zijn vreugde niet op kon.

Vierdaagse finisht na zes ritten ook weer in Duinkerke

Geen wonder natuurlijk, na het binnen hengelen van zijn eerste dagsucces als prof. Achter Fretin werd Hennequin dus tweede, gevolgd door Sam Bennett, Amaury Capiot en Milan Menten.
Er staan de komende vijf dagen nog veel meer heuveltjes en sprints op het menu, waarna de karavaan terugkeert waar de zes dagen durende Vierdaagse is gestart, namelijk Duinkerke.

Uitslag eerste etappe Vierdaagse van Duinkerke

1. Milan Fretin - 4:05:47
2. Paul Hennequin - zt
3. Sam Bennett - zt
4. Amaury Capiot - zt
5. Milan Menten - zt

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons kanaal op Whatsapp al?

Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie