Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

WK wielrennen | Van der Poel amper te zien in regenboogtrui - “Misschien toon ik ergens de trui”

Kevin van Nunen

Geupdate 07/08/2023 om 10:58 GMT+2

Het is nog de vraag wanneer wielerfans Mathieu van der Poel kunnen bewonderen in zijn in Glasgow veroverde regenboogtrui. De Nederlander maakte tijdens de super-WK wegrace grote indruk door bij zijn rivalen weg te rijden. Het is alleen de vraag of Van der Poel in het restant van wielerjaar 2023 zijn mooie trui showt. “Misschien laat ik de trui ergens zien.”

WK Wielrennen | Vallen en opstaan - Mathieu van der Poel wereldkampioen 38 jaar na Joop Zoetemelk

Het WK wielrennen markeert traditiegetrouw een soort zacht einde van het wielerjaar, maar anno 2023 wordt begin augustus een super-WK georganiseerd. Alles is dit jaar anders. Dit zorgt er ook voor dat het onduidelijk is wanneer we Van der Poel aan het werk kunnen zien in zijn vers veroverde regenboogtrui.
“We hebben plannen gemaakt tot zaterdag”, erkent Van der Poel in een eerste persgesprek als wereldkampioen. MVDP blijft nog even in Glasgow en verruilt de fiets nu voor de mountainbike. In theorie kan hij nóg een regenboogtrui winnen, in de praktijk gaat hij voor een ticket voor Paris 2024.
picture

WK wielrennen | Van der Poel in bocht onderuit onderweg naar wereldtitel - schoen kapot

Focus op mountainbike

“Ik weet nog niet wanneer ik de trui ga laten zien. Misschien in het veld? Zaterdag wordt normaal gesproken mijn laatste koers van het seizoen. Ik weet het nog niet, wellicht gaan we de trui ergens showen”, vervolgde de man die na 38 jaar droogte Joop Zoetemelk opvolgde als Nederlandse wereldkampioen.
In tegenstelling tot Remco Evenepoel kan Van der Poel uitgebreid genieten van zijn regenboogtrui. Zoals gezegd wordt het super-WK begin augustus gehouden, terwijl het WK 2024 in Zürich pas 29 september staat ingeroosterd. Waar Evenepoel zich slechts 11 maanden wereldkampioen mocht noemen, is Van der Poel dat dus dik een jaar, zo’n 14 maanden zelfs.
picture

WK Wielrennen | “Had geluk dat mijn fiets heel bleef” – Mathieu van der Poel na wereldtitel

Wereldkampioen veldrijden

Overigens werd Van der Poel eerder dit uiterst succesvolle jaar in Hoogerheide ook wereldkampioen veldrijden, waardoor hij een tweede regenboogtrui in de kast heeft hangen. Als de Nederlander deze winter gaat crossen – en dat lijkt weer de bedoeling – doet hij dat ook in de trui die hoort bij zijn status van wereldkampioen.
Het WK veldrijden 2024 is eind januari in Tabor, Tsjechië.
picture

WK wielrennen | “Dit betekent alles voor me” - Eerste woorden Van der Poel als wereldkampioen

WAAR KIJK JE?

Alle wielerwedstrijden op het WK zijn live te zien op Eurosport. Kijk je liever zonder reclame? Stream dan via discovery+.
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie