Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

ZLM Tour | Casper van Uden wint na machtige sprint in Wissenkerke en schenkt Team DSM nieuwe zege

Yvo van Dorst

Geupdate 06/06/2024 om 16:44 GMT+2

Casper van Uden heeft met overmacht de tweede etappe van de ZLM Tour gewonnen. De 22-jarige renner van Team DSM zette al erg vroeg aan voor de sprint, maar hij was door de andere favorieten niet meer bij te houden. De Schiedammer pakt daarmee ook tien bonificatieseconden voor het algemeen klassement.

ZLM Tour | Casper van Uden wint na machtige sprint in Wissenkerke en schenkt Team DSM nieuwe zege

Voor Van Uden is het een tweede mooie overwinning, nadat hij ook al Rund um Köln op zijn naam schreef. Van Uden won ook een etappe in de AlUla Tour in Saudi-Arabië. Door de zege van de sprinter van Team DSM komt hij op gelijke hoogte met favoriet Tim van Dijke, die niet mee kon sprinten voor de zege. Allebei zitten ze nog enkele seconden van Rune Herregodts af, de Belg die afgelopen woensdag de proloog won.
picture

ZLM Tour | Herregodts verslaat Van Dijke in openingstijdrit over Zeeuwse wegen

Favorietenrol

Van Dijke werd voorafgaand aan de ZLM Tour gezien als een belangrijke gegadigde voor de eindwinst, maar in de openingstrijdrit kon hij het niet waar maken. Daar was de Belg Herregodts de Nederlander van Visma | Lease a Bike te snel af. Herregodts klokte namens Intermarché-Wanty een tijd van twaalf seconden sneller dan Van Dijke. De Nederlander wilde daarom wraak in de tweede etappe, maar dit lukte hem dus niet.

Etappe 2

Van tevoren leek de tweede rit van de ZLM Tour al een prooi voor de sprinters en die voorspelling bleek uit te komen. De etappe ging dwars door Zeeland van de hoofstad Middelburg naar het kleine plaatsje Wissekerke. Van te voren werd er nog kans op waaiers gegeven, maar door de zachte wind was die optie er niet voor het peloton.

Kopgroep

Hoewel de vlakke rit naar alle waarschijnlijkheid zou uitlopen op een sprint, probeerde een kopgroep toch nog weg te komen. Zeven renners hielden dit het langst vol. Max Kroonen, Elmar Abma (allebei VolkerWessels), Bram Dissel (BEAT Cycling), Samuele Zoccarato (Bardiani), Jelte Krijnsen (Parkhotel Valkenburg), de Belg Victor Vercouillie (Flanders-Baloise) en Guillaume Visser (Diftar). Vooral laatstgenoemde bleef vechten tot het eind, maar een kilometer voor het einde werd ook hij ingerekend.

Etappe 3

Ook de derde etappe biedt weer kansen voor Van Uden. De overwegend vlakke rit gaat van het Brabantse Schijndel naar de Limburgse plaats Buchten.

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie