Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

ZLM Tour | Deen Alexander Salby verrast sprinters in slotrit - Rune Herregodts eindwinnaar

Matthijs Klerkx

Gepubliceerd 09/06/2024 om 16:16 GMT+2

De ZLM Tour werd op gepaste wijze afgesloten. Na een knotsgekke slotrit in het Noord-Brabantse binnenland, kwam het in Oosterhout tot een sprint. Echter dacht Alexander Salby daar anders over. De Deen van Bingoal WB deed in de laatste halve kilometer nog een poging om de ontspoorde sprinttreintjes te slim af te zijn. Dat lukte hem wonderwel. Rune Herregodts pakte de eindzege.

ZLM Tour | Deen Alexander Salby verrast sprinters in slotrit - Rune Herregodts eindwinnaar

Herregodts had de basis voor zijn eindwinst al gelegd in de openingstijdrit. Sindsdien kwam zijn gele trui nauwelijks nog in gevaar, maar in de slotetappe door het Brabantse land zat de Belg van Intermarché-Wanty toch mee in de kopgroep.
Uiteindelijk kwam alles in de straten van Oosterhout samen, waar we met beperkte sprinttreintjes op het laatste stukje spierballen rollen van deze ZLM Tour af reden.
De Deen Alexander Salby profiteerde van de chaos en plaatste zijn versnelling op iets minder dan 500 meter van de streep. De renner van Bingoal WB kon zijn handen in de lucht steken en zag dat de sprinters net tekort kwamen.

Uitslag ZLM Tour, rit 5: Oosterhout-Oosterhout (159 km)

1. Alexander Salby - 3:14:42
2. Gleb Syritsa - zt.
3. Jakub Mareczko - zt.
4. Casper van Uden - zt.
5. Giovanni Lonardi - zt.

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie