Populaire Sporten
Alle Sporten
Toon alles

ZLM Tour | Peter Schulting verrast het peloton en wint derde etappe in Buchten

Mathieu HIlgersom

Gepubliceerd 07/06/2024 om 16:40 GMT+2

Peter Schulting heeft vrijdag vanuit de vlucht de derde etappe van de ZLM Tour gewonnen. De 36-jarige renner van het continentale Diftar was het aanstormende peloton net te snel af. Martijn Rasenberg eindigde als tweede voor Wessel Mouris. Casper van Uden won in dezelfde tijd de sprint van het peloton.

ZLM Tour | Peter Schulting verrast het peloton en wint derde etappe in Buchten

Direct vanaf de start lag het tempo hoog. Veel renners hadden interesse in de kopgroep in de hoop een sprint te ontlopen en de bonificatieseconden onderweg te pakken.

Kopgroep van vier

Uiteindelijk sloeg een viertal een mooi gat. Mouris, Rasenberg, Schulting en Tijmen Eising pakten een voorsprong van ruim twee minuten. De eerste, in de witte trui, had de beste klassering in het algemeen klassement en sprokkelde onderweg een deel van zijn achterstand op leider Rune Herregodts weg.
Pech was er onder andere voor Tim van Dijke. De nummer twee van het klassement was betrokken bij een valpartij en moest opgeven.

Finale

De sprintersploegen snoepten op de lokale ronden in Buchten steeds meer van de voorsprong af. Toen het gat was geslonken tot bijna een minuut gaf Eising zich over vanwege kramp. Hij zal zich na afloop nog wel even achter de oren hebben gekrabt toen bleek dat zijn medevluchters vooraan bleven tot de finish.
Het peloton kwam wel dichtbij, maar omdat het drietal vooraan goed bleef samenwerken en vroeg de sprint aanging, kwam de rest een fractie van een seconde te laat.
De ervaren Schulting sloeg uiteindelijk toe. Hij nam de kop en gaf deze positie niet meer uit handen. Rasenberg en Mouris finishten vlak daarachter.

Vierde etappe

De ZLM Tour gaat zaterdag verder met de vierde etappe met start en finish in Roosendaal. Herregodts behoudt de leiding in het klassement.

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?
Meer dan 3 miljoen sportfans gebruiken inmiddels de app!
Blijf op de hoogte van het laatste nieuws, resultaten en live sport
Download
Gerelateerde onderwerpen
Deel dit artikel
Advertentie
Advertentie