ZLM Tour | Rune Herregodts verslaat Tim van Dijke in openingstijdrit over Zeeuwse wegen en is ook de eerste leider

Menno Waebeke

Geupdate 05/06/2024 om 20:41 GMT+2

Rune Herregodts heeft de openingstijdrit van de ZLM Tour op zijn naam geschreven. De Belg van Intermarché-Wanty was tijdens de race tegen de klok twaalf seconden sneller dan Visma-LAB-renner Tim van Dijke. Herregodts is ook de eerste leider in de Nederlandse rittenkoers.

ZLM Tour | Herregodts verslaat Van Dijke in openingstijdrit over Zeeuwse wegen

Net als altijd werd de ZLM Tour afgetrapt met een tijdrit. In een rondje rond Westkappelle moesten de renners een parcours van 14,7 kilometer afleggen. De eerste renner die mocht plaatsnemen in de - door Alpecin gesponsorde - kappersstoel/hotseat was Fabio Van den Bossche.
Het was echter al snel duidelijk dat dit zeker niet de winnende tijd zou zijn. Herregodts reed even later namelijk 43 seconden sneller en kreeg opmerkelijk genoeg als cadeautje een frisse knipbeurt terwijl hij de andere renners in de gaten hield.

Van Dijke redt het niet

Astana-renners Gleb Syritsa en Max Walker kwamen nog wel enigszins in de buurt, maar Tim van Dijke leek als laatste starter de enige te zijn die nog iets aan de overwinning van Herregodts kon doen. De Zeeuw kwam echter twaalf seconden tekort.
Het is voor Herregodts de eerste overwinning van het seizoen. De 25-jarige Belg begint morgen in de leiderstrui aan de tweede etappe. De rit over 193,8 kilometer van Middelburg naar Wissenkerke lijkt er een voor de sprinters.

WAAR KIJK JE?

Ook in 2024 zijn Eurosport en discovery+ jouw Home of Cycling! Van de eerste koersjes op Mallorca tot de volledige World Tour en alle grote ronden, waarvan de Giro d'Italia exclusief. Stream live koers zonder reclame! Als toetje komt daar de Olympische Spelen van Paris 2024 nog bovenop! Volg je ons nieuwe kanaal op Whatsapp al?